Life as I know it...

Kärlek. Barn. Familj. Studera. Böcker. Filmer. Musik. Blommor. Fotografier. Tankar. Känslor. Ett herrans jävla liv...

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt

Lördag

Kategori: Allmänt

Jag svettas ihjäl. Jag driver inte. De är så varmt att vara jag just nu att jag bara vill ha en blöt sval handduk över hela kroppen. Jävla hormoner.

Nina

Och dagens låt (igen):

Kategori: Allmänt

Fredag (igen)

Kategori: Allmänt

Åka vagn:
( ) Vagn
( ) Filt
(X) Åkpåse
( ) Plastad frotté
( ) Vagnleksak/Mobil
( ) Reflex
( ) Skötväska

Sova gott:
(X) Spjälsäng/Vagga
( ) Spjälskydd
( ) Madrass
( ) Täcke
( ) Kudde
( ) Lakan
( ) Plastad frotté
( ) Påslakanset
(X) Leksaksmobil/speldosa
( ) Gosedjur

Sköta om:
(X) Skötbord
(X) Skötbädd/skötskydd
( ) Våtservetter
( ) Tvättlappar
( ) Blöjor
(X) Blöjhink

Äta mat:
(X) Amnings-BH
(X) Amnings kupor


Bada:
( ) Badbalja
( ) Tvättlappar av frotté
( ) babyolja
(X) badhandduk med huva

Kläder stlk 50/52
(X) Body
(X) Dress
(X) Mjukisbyxor
(X) Mössa
(X) Pyamas
(X) Strumpor


Kläder stlk 56:
(X) Bodys
(X) Strumpor
(X) Pyjamasar
(X) VelourByxor
(X) Mössor

( ) Overall-tunn

Mini-Apotek:
( ) Kräm mot röd bebisrumpa
( ) Näsdroppar för spädbarn
( ) Panodil, stolpiller för spädbarn
( ) Febertermometer
( ) Kräm mot torr hud
(X) Idomin
( ) Barnolja
( ) Xylocain

Övrigt:
( ) Filtar
( ) Amningskudde
(X) Bärsele
(X) Babysitter
( ) Snuttefilt
( ) Nalle/gosedjur
( ) Nappar
( ) Napphållare
( ) Fårskinnspläd
(X) Förvaringsmöbel till bebiskläder
( ) Babygym

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt

Fredag

Kategori: Allmänt

Har fått en ny favorit: Taylor Swift. Underbara låtar är Breath och You don´t sorry.

Idag var jag hos barnmorskan på kontroll. Allt ser ut precis som det ska, till och med lite bättre än kurvan. Alltid skönt att höra. När hon skulle lyssna på hjärtljuden satte lilla grodan igång med världens fest där inne, man såg båda fötter, huvud och armbågar sticka rakt upp för att sen försvinna lika fort. Lite ouppfostrad är han allt. ;).

Nu är det bara idag, imorgon och söndag sen flyttar vi. Ska bli så härligt att jag dör!

Idag fick jag för mig att det skulle vara gott med klyftpotatis, schnitzel och Lomanders till lunch. Mår så illa nu... Skulle kanske gjort mig en liten sallad till för att varva lite mellan allt fett.

Så mina hjärtan, vad händer i helgen då? Även om vi inte ses på helgerna är det ju alltid kul att veta vad ni har för planer!

Elin har frågat och frågat mig om det är något jag tänker att "åh det här vill jag verkligen ha" till lillkillen. Har inte hittat något först nu. Den här vill jag verkligen verkligen ha!



Den kostar 175 kronor på barncancerfonden.se varav 125 kronor går till just barncancerfonden. Och hur söt är den inte?

Nina

Och dagens låt (igen):

Kategori: Allmänt

Måndag (igen)

Kategori: Allmänt

Uträkning utgår från dagens datum: Mån 22 feb 2010.

Du blev gravid ungefär Sön 16 aug 2009 (ägglossningen).

Du är på dag 205 av 280. (73,2%).

Du är i vecka 30.

Du har gått 29 fulla veckor och 1 full dag (v29+1).

Du är i 7:e kalendermånaden.

Du är i trimester tre.

Beräknat förlossningsdatum Lör 8 maj 2010

Du har 75 dagar kvar till beräknad förlossning.

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt

Måndag

Kategori: Allmänt

Det är måndag idag, men fel måndag. Tycker det skulle vara nästa måndag. Fast lika bra är väl det så som jag varit idag.

Vet inte om det är hormoner eller ångest inför allt som förändras. Idag har jag pratat med csn, försäkringskassan, kronofogden och bråkat med mamma. Skrikit på mamma och gråtit. Kändes väldigt... fjorton år? Ja. Men samtidigt så himla skönt att storma ut och sen gå omvägar hela vägen hemma hysteriskt gråtandes tills tankarna började klara upp sig. Har bokat ekonomisk rådgivning med en man på Tyresös kommunkontor och måste bara säga att han var världens gulligaste i telefonen. Fick känslan att han skulle hjälpa mig att plocka ned månen om jag bad honom. Härligt med positiva och glada människor till skillnad från mig själv.

Jag måste verkligen packa ner det jag inte använder här hemma men har liksom ingen motivation. Musikförslag som kan hjälpa någon?

Tror tyvärr att babyshowern kommer bli den 28 mars Sandra, runt påsk var det helt hopplöst att försöka få ihop något, inte ens på måndagen kunde hälften av alla jag ville bjuda. Kan du inte komma hem tre dagar i förväg..?

Nina

Och dagens låt (igen):

Kategori: Allmänt

Fredag (igen)

Kategori: Allmänt

Med kärlek till Sandra

Nina

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt

Fredag

Kategori: Allmänt

Mina vänner: jag hatar er. Nej de gör jag inte, jag älskar er, däremot avskyr jag att ni alla kan ta ett glas mozel ikväll och själv sitter jag här med ett glas cola. Åh mozel...
Det är nu tio veckor kvar av den här graviditeten. LYCKA. Och om nio dagar flyttar vi. Helt amazing vad fort tiden går.

Idag fredag när ni alla är ute och gör massa roliga saker (ser framför mig hur ni har sex and the city-kvällar, halsar mozel och äter massa goda ostar) så sitter jag här hemma och väntar på att Solsidan ska börja. Min räddning i trettio minuter varje fredag. Haha. Patetiskt. Jag har även suttit på internet i alldeles för många timmar och letat barnvagn. Min drömvagn kostar fem tusen för sittdelen och två tusen för liggdelen vilket alltså blir alldeles för många pengar tillsammans. Den ser ut såhär:



Ser kanske inte så himla spännande ut men den har alla dom funktioner jag är ute efter: Ställbart handtag, swivelhjul fram, liggkorg som kan användas som bärbar säng och design. Enkel och snygg.

Men däremot är ju den absoluta drömvagnen den här gobiten:



Mmmmmmmm! Och vill ni veta det komiska? Det är inte bara priset som är en bra bit över tio tusen utan det är ett så kallat teleskophandtag på den här vagnen, man kan bara dra det rakt upp eller rakt ner och både jag och Gonzalo är för korta för att ha ett sånt handtag!!! Hahahahahaha...

Nina

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt



Har haft världens bästa dag med min mamma och för det förtjänar hon den här låten!

Torsdag

Kategori: Allmänt

AAAJ! Har så ont i min rygg att jag tror jag kommer avlida. Känns som jag har ramlat jättehårt på den och det blir värre för varje dag. Vad härligt det är att bli tyngre och tyngre i rasande fart...

Det preliminära datumet för babyshowern är den 4/4. Tror ni det gör något att det är påskdagen? Gör folk saker då eller är det som min familj att vi ses på påskafton? De är ju trots allt en söndag.

Tyvärr folket, orkar inte sitta upp längre, känner hur inlägget är påväg åt det bittra hållet haha. Vi får höras imorgon istället.

Nina

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt



Typ såhär ser lilla grodan ut i magen nu, tjejen i videon är i samma vecka som mig. :).

Tisdag

Kategori: Allmänt

"How you change my world, you never know...".

Idag står inte särskilt mycket på schemat. Ska umgås med karln och vara en normal flickvän utan hormoner (försöka i alla fall). Hade tänkt träffa Elin idag på dagen men hon svarade aldrig, trist. Imorgon ska jag fika med Acki och sedan har lillasyster uppträdande i skolan så det ska vi se. På torsdag skulle jag och mamma förmodligen ut på lunch och sen i helgen finns det som vanligt ingenting planerat eftersom alla verkar ha bestämda saker man gör på helgerna och jag inte passar in någonstans. Jaja, jag är inte bitter för det.

Nina

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt



Den låter lite illa i början men de går över.

Måndag

Kategori: Allmänt

De är verkligen en crapy day today. Eller det kanske det egentligen inte är, jag har nämligen inte ens varit utanför dörren för att ta reda på det. Idag vaknade jag klockan elva och detta har jag åstadkommit hittills: Ätit tre korv med bröd, tittat på tv, ätit pommes, schnitzel, bea och sallad, kollat på tv, suttit framför datorn och nu kommer vi till det jag tänker göra resten av kvällen: kolla på tv. Jag har ingen ork, ingen lust och tuttarna läcker. Det finns heller inget gott hemma och mina sockerfria tuggummin har tagit slut så jag är på halvtaskigt humör. Blir irriterad bara av tanken att lämna lägenheten. Så det var den statusuppdateringen.

Vi flyttar om tretton dagar. Låt tiden gå fort.

Nina

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt



Harmoni.

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har jag en sån där duktig dag. Gick upp strax efter nio, ringde TyBo och bokade in möte för när vi ska hämta nycklarna till lägenheten. 1 mars klockan 13.00. U n d e r b a r t !
Gjorde mackor med kokade ägg, trist nog var kaviaren slut, drack äpplejuice, fyllde i papper till försäkringskassan och nu ska jag åka hem till Gonz för att hämta några papper jag har där för att sedan åka ner till centrum, kopiera hundra papper, lägga i ett kuvert, frimärka och posta! PUST! Men måste man så måste man.

Igår målade jag mina naglar barbierosa. Det känns... Märkligt.

Jag tänkte försöka ha babyshowern i slutet av mars, början av april så våran Sandra kan vara med också. En söndag känns ju mest vettigt eftersom alla människor är så upptagna på helgerna annars, men ska man ha på dagen eller kvällen? Ska man ha mysfika med alla vänner och bekanta eller en snyftfilm med massa gott med bara dom närmsta? Kom med era åsikter.

Hade tänkt fota magen och lägga upp bilder idag men har kameran hemma hos Elin, trist. På tal om det MALIN; när tar vi mina magbilder? Vilken vecka tog du Elin? Har världens ballaste idé ifall jag fortfarande kommer i dom byxorna vill säga... :).

Grodan har växt på sig massor och ligger snäppet över den normala kurvan. Skönt. Man ska vara bäst redan i magen. Ska bli skönt efter flytten när jag kan koppla av lite mer och njuta av att bara pösa runt. Just nu känner jag mig bara stressad och orolig.

Någon som inte har planer för fredagen? Känns som man måste boka er hundra år i förväg för att någon ska ha tid med en på en helgdag. :).

Nina

Och dagens låt:

Kategori: Allmänt

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag ansträngde jag mig verkligen. Har fixat både med försäkringskassan, csn och hämtat ut ett paket. Sen åkte jag hem till Gonz och la mig på soffan, blev serverad mat och sex. Underbart. Nu är jag helt slut.

Jag funderar lite på det här med babyshower, får man ordna en åt sig själv liksom? Jag tänkte tredje helgen i mars ungefär.

För övrigt läcker mina bröst så fort dom råkar hamna i kläm eller jag ligger på mage. Så rackarns sexigt alltså.

Nina