Life as I know it...

Kärlek. Barn. Familj. Studera. Böcker. Filmer. Musik. Blommor. Fotografier. Tankar. Känslor. Ett herrans jävla liv...

Och dagens bild:

Kategori: Allmänt

Söndag

Kategori: Allmänt

Det enda bra med fotbolls-vm är allt fint att titta på. Min favorit är när Ghana spelar och man får betrakta KP Boateng i 90 minuter. See for yourself:



Nina

Och dagens bild:

Kategori: Allmänt

Fredag

Kategori: Allmänt

Helt klart lyckad midsommar. Började dagen med att Gonzalo tog Benjamin så jag fick sovmorgon. Klockan elva kom han in och väckte mig. Sen kom massor av hans vänner plus Lillan, drack några öl, grillade och åkte sen hem till mamma och fikade. Myste med Benjamin som var på sitt bästa humör hela dagen och fick sen skjuts hem. Så nu blir det sängen, måste passa på när Benji sover och imorgon ska vi på middag hos svärmor.

Nina

Och dagens bild:

Kategori: Allmänt



Lille gullis i matkoma...

Lördag

Kategori: Allmänt

Jaha lördag idag, gud så spännande. Eller inte.
Igår var lillasyster här på filmkväll men så mycket filmkväll blev det inte. Tänk att verkligen allt blir annorlunda när man får barn, bara en sån sak som att äta chips, dricka cola och kolla på film blir ett projekt utan dess like. Lillan kom hit vid sju, klockan halv tio kunde vi äntligen slå på sex and the city-dvdn och då sov lilleman på min mage. Nu har jag gett honom massor av mat, bytt blöja och tryckt ner honom i den vibrerande babysittern jag köpt av Elin. Tio minuters lugn och ro innan han fattar att jag lurat honom, hehe.

Det är nu dags för mig att gå ner i vikt, det har gått sex veckor sen han kom och man får börja träna igen sex-åtta veckor efter ett kejsarsnitt. Jag och Gonz har köpt en våg. Den här vågen kommer ihåg dina fötter och berättar nästa gång du ställer dig på den om du gått upp eller ner och exakt hur mycket. Så nu börjar jag varje gång jag bloggar att skriva ner min vikt här för att motivera mig själv. Får se hur det går.

Innan graviditet: 70 kilo.
I slutet av graviditet: 92 kilo.
Nuvarande vikt: 78 kilo.

Har alltså gått ner 14 av 22 kilo.

Delmål: 72 kilo.

Målvikt: 66 kilo.

Here we go.

Nina

Och dagens bild:

Kategori: Allmänt




Både lillasyster och lillebror har tagit studenten nu i veckorna - grattis grattis grattis igen!
(Och ja, jag ser ut som en sjöko på bilden).

Måndag

Kategori: Allmänt

Då var det måndag igen...

Dom senaste dagarna har varit ett rent helvete. No kidding. Akutbesök på akuten med lilleman som fått hudinfektion, nästan sex timmar satt vi där. Sen hem med världens mest ledsna kille som absolut inte ville sova någonting på hela natten vilket gjorde mig till tröttaste mamman på jordklotet som till slut stod och sov med handen på barnvagnen. Vaknar till med nästan 40 graders feber och tvärslocknar i sängen när Gonz kommer hem. Sen fick Benji vara med pappa på söndag förmiddag medan jag "sov ut". Efter tre timmars sömn skulle jag ner till apoteket och hämta ut hans medicin varpå jag svimmar där inne. Får ringa mamma som kommer och hämtar mig och lagom till att Gonz ska gå till jobbet på kvällen ringer jag henne i panik och ber att få sova där. Och HIMMELRIKE att få komma hem till mamma och lämpa över lillen i några timmar i hennes tålmodiga händer. Praise the lord alltså. Haha. Fick i alla fall sova några timmar trots att han vaknat ungefär varannan timme av magknip. Sen har han sovit jätteoroligt hela dagen, vaknat efter bara tio minuter helt förstörd tills jag lägger ner honom i vagnen och hör världens brak bak i hans lilla rumpa och då, då kom hans första leende. Nu har han sovit i en timme och jag har hunnit diska, plocka lite och både laga och äta korv med makaroner. Tur att man blir så effektiv så fort man blir mamma, man till och med sover effektivt.

Tack Mimmie för den fina designen. Den skulle vara fulländad om det under bilderna stod Mina dagar med Benjamin... ;).

Nina 

Och dagens bild:

Kategori: Allmänt



Häromdagen badade vi Benji för första gången. Han somnade. Haha.

Onsdag

Kategori: Allmänt

Hej hallå allihopa!

Jisses, snacka om att dagarna bara flyger fram (klyscha I know men det är fasen så för tillfället). Idag är min lilla lilla lilla bebis tre veckor och två dagar gammal. Hur är det möjligt? Har det gått lite över tre veckor sen jag låg här hemma på soffan med världens värkar och bara ville dö? Haha. Nu ska vi inte skriva mer om det då ingen av er som läser har barn och kanske faktiskt vill skaffa sig några i framtiden. Dumt att skrämmas liksom. Jag tänker inte vara som en av alla dom idioter som började meningar när jag var gravid med: "Ja, egentligen borde jag väl inte berätta det här för dig men...". Nej men tyst då?

Idag åkte Benji och jag buss för första gången ensamma hem från Malins mamma. Lite läskigt men det gick jättebra. Tacksamt nog var det en låg buss så jag behövde inte fråga någon om hjälp med vagnen, det var heller inga andra vagnar på så vi behövde inte trängas och lille ratus sov sig igenom hela resan. TACK kände mamma då. :).

Igår kom min morbror hit, han ska bo hos oss till nästa fredag då han inte fick något boende genom jobbet han har här för tillfället. Rätt skönt att veta att det finns någon i lägenheten på nätterna när Gonz går till jobbet.

För övrigt luktar min BH sur mjölk och med det tänker jag avsluta dagens inlägg. Jag tänker heller inte byta BH för er som undrade för det här är den absolut skönaste att amma i. Sådeså.

Nina