Life as I know it...

Kärlek. Barn. Familj. Studera. Böcker. Filmer. Musik. Blommor. Fotografier. Tankar. Känslor. Ett herrans jävla liv...

Och dagens bild(er):

Kategori: Allmänt

Hittills har jag varit i London, Chile och Spanien. Men listan ska göras lång lång låååång.

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag träffade jag en, ja vi kan säga gammal bekant som fick mig att blicka tillbaka på mitt liv. Året var 2007, jag bodde inneboende nere på granbacken och var galet förälskad i den här mannen. Men ni ser mina vänner att det vara sådär härligt komplicerat som det ofta kan vara. Först ville jag ha honom. Då ville han resa många månader till Thailand. Sen vill han ha mig. Då ville jag vara tillsammans med Nevzat. Sen ville jag ha honom igen. Då ville han ge sitt nya förhållande en ärlig chans trots att han sa att det var mig han ville vara med. Sen fortsatte jag med Nevzat och han med sin nya och sen dess har vi varken setts eller hörts. 

Idag sprang vi in i varandra och kunde liksom inte låtsas kolla åt ett annat håll. Vi pratade länge om allt som hänt och när jag gick därifrån konstaterade jag hur mitt liv hade kunnat se ut om vi hade varit på samma våglängd då 2007. Sen dess har han levt livet som vi gjort så mycket planer för tillsammans fast med henne då istället. Jag ångrar inte en sekund att jag behöll Benjamin, inte ens ett halvt hjärtslag men idag funderar jag verkligen över hur allt hade kunnat gå. Om vi valt varandra samtidigt hade jag dom senaste åren varit i Thailand, London, Indien osv osv osv. Han hade med henne åkt våran uppskissade rutt och jag måste erkänna att jag är lite avis. 

Men nu sitter jag här, klockan är alldeles för sent för att egentligen vara uppe för mig och drömmer mig bort. Drömmer om hur jag, Gonzalo och Benjamin ska se världen tillsammans. Kanske någon gång tar jag och Elin den där resan till London (där jag redan varit med Nevzat iofs men världens bästa stad). Så min plan är att göra som jag tänkt innan jag blev gravid. Köpa en karta, sätta upp den på en anslagstavla (dumt att göra många hål i väggen när det bara behövs ett) och sen börja märka ut vart jag vill. Kanske röda nålar för mig och blåa för Gonzalo då vi har olika drömmar. Sen får vi hjälpas åt och förverkliga varandras. 

För resa det är ingenting som blir omöjligt bara för att man fått barn. Snarare kommer man se världen med andra ögon då man inte kan vara berusad hela resan ;).

Nina

Och dagens bild:

Kategori: Allmänt

Lycka är att vara sju.

Torsdag

Kategori: Allmänt

Till tonerna av min sons batteridrivna kattgitarr gråter jag idag en tår.
Vet inte varför men ibland kan jag bli så fruktansvärt sorgsen, alla har vi väl såna dagar, vissa fler (läs jag) och vissa färre. Ni vet hur man ibland bara surfar runt på facebook, hamnar på den ena profilen efter den andra? Idag hamnade jag på min lillasysters kompis profil som på sin status skrivit såhär: 

"Ingen tycker om mig i den nya skolan. Ingen vill vara med mig och ingen kille tycker jag är söt." 

Det fick mig att känna sån outgrundlig sorg för henne, det är inte bara superjobbigt att vara i tonåren, förstå då att vara det plus cp-skadad. Stackars stackars henne. Om jag kunde skulle jag dela upp mig själv, benen till någon förlamad, ryggen till någon med ryggmärgsbråck, hjärtat till någon med pacemaker, ja ni förstår var den här listan är på väg. Idag mår jag dåligt över att jag är så lycklig lottad. Över att alla inte kan få ha det jag har. Och tacksam. Idag är jag tacksam för min friska kropp och min inte alltför jobbiga tonårstid. Tacksam att jag kunnat föda ett barn och ta hand om honom utan större problem. Tacksam att det finns så mycket hjälp för våra funktionshindrade och förståndshandikappade här i Sverige. Tacksam att vi bor i ett så pass rikt land att min syster alltid fått dom operationer hon behöver och min lillebror fått ett jobb han trivs på som inte innebär idiotarbete. För mina småsyskon är inga idioter. Dom är speciella. Finast i hela världen. 

Nina

Och dagens bild:

Kategori: Allmänt

Massor med underbara barn. Överst Marlon med sin finaste mamma Joss. Mitten Benji med Fillan. Nederst: Ellie, världens linslus!

Onsdag

Kategori: Allmänt

Hej folket (haha som att hela världen läser min blogg, verklighetsförankrad javisst).

Idag har det inte hänt så mycket spännande, lillasyster var här på lite förmiddagsfika med prinsesstårte-rester från alla hjärtans. Mys att umgås, blir inte allt för ofta nu när jag har lillprutten. Sen gick jag, Gonz och Benji över till svärmor som bjöd på supergod fisk och lekte med Benji i flera timmar så hans stackars mamma fick luta sig tillbaka ett litet tag. :). Nu kom vi precis hem, lilleman sover gott i sin säng och jag dricker en öl. Öl är verkligen underskattat. Så fantastiskt gott. Längtar till på lördag när jag ska hem till Linda på försenat inflyttningskalas. Då jäklar ska jag dricka öl i rent av idiotiska mängder hahaha. ;).
Nej dags att ta ett bad, läsa lite i min nya Marian Keyes bok och sen sova gott bredvid mina två stora kärlekar.

Ps. Öppnis någon imorgon? Ds.

Nina

Och dagens bild(er):

Kategori: Allmänt

Orkar inte leta upp kamerasladden så bilderna från Öppnis kommer upp en annan dag. Här är en från i söndags på min fina pappa och Benjamin. Pappa ser lite smått galen ut men de bjussar han på ;)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Är tröttare än tröttast idag. La precis lilleman efter en mycket gnällig dag. Har iaf varit på Öppnis med mina fina och myst. Sen inte gjort så mycket mer än varit hemma och försökt underhålla Benji som inte alls tycker mamma är nå kul. Han var glad i tio minuter och det var när hans pappa var med honom. Pappas kille, nej nej inte alls...
Det är lite kämpigt nu när Gonz jobbar så mycket men vi hankar oss fram. En dag i taget som någon vis människa en gång sagt. Det blir ett kort inlägg idag, men alltid något eller hur Joss ;).
Nu ska jag sätta mig och försöka klura ut min underbara vackra nya älskling som jag fick i alla hjärtans present av Gonz: EN SYMASKIN. Hur underbar är inte min karl... :). Men den är lite för hightech för mig, bara manualen är fasen på grekiska hihi. Tacka vet jag dom gamla hederliga vita man hade i skolan. Men hey, jag klarar ju allt.

Nina

Och dagens bild:

Kategori: Allmänt

Fredag

Kategori: Allmänt

Idag dedikerar jag mitt inlägg till min fina karl. 
Vi tjafsar, vi tjivas, vi gnabbar o bråkar. Ibland om vettiga saker, ibland om ingenting alls. Men hur irriterad jag än är, hur trött du än gör mig ibland så finns det ingen jag hellre skulle vilja dela mitt liv med. Min knäppa, töntiga, underbara, fina. Tänk att jag fick barn med just dig, tänk att du fortfarande efter allt får min mage att pirra.

Ja ni, ibland blir man bara sådär sentimental som när man kikat in i sovrummet och sett sin son och man ligga i exakt samma ställning och sova. Mina stora kärlekar.

Nina